Nawigacja

- Wieprzowina - mięso

W tej kategorii poprzedni przepis Żeberka podsmażane, pieczone w sosie ketchupowym<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Schab wędzony parzony

Żeberka w kapuście kiszonej

Żeberka duszone w piekarniku w kapuście

Składniki na Żeberka w kapuście kiszonej

koszyk zakupów ilość jm produkt info
1 kg żeberka wieprzowe
2 kg kapusta kiszona
3 szt cebula
oliwa (olej)
sól
pieprz

Przepis Żeberka w kapuście kiszonej

Przepis Żeberka umyć pociąć na mniejsze części.
Posolić, popieprzyć i podsmażyć na patelni.

Zeszklić pokrojoną w piórka cebulkę. Podzielić kapustę kiszoną na 2 części. Jedną częścią wyłożyć spód naczynia żaroodpornego.
Na to położyć warstwę zeberek, warstwę cebuli, wlać tłuszcz pozostały po smażeniu i całość nakryć drugą częścią kapusty.

Wstawić do nagrzanego 180 stopni piekarnika i piec około 1,5 - 2 godziny
Składniki

- 1,5 kg żeberek wieprzowych paski, - 3 kg kapusty kiszonej, - 3 cebule, - olej, - sól, - pieprz.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod