Nawigacja

- Baby - Ciasta

W tej kategorii poprzedni przepis Babka gotowana<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Babka gotowana II

Babka gotowana I

Składniki na Babka gotowana I

koszyk zakupów ilość jm produkt info

Przepis Babka gotowana I

Przepis Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym całym jajku, na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dać cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta formy do gotowania. Zagotować wodę w garnku, powinna sięgać do połowy formy. Babkę gotować na małym ogniu pod przykryciem 1 h i 15 min. Po wyłączeniu gazu ciasto zostawić w otwartej formie ok. 10 min. Polać polewą kakaową.Rady: składniki powinny być schłodzone albo mieć podobną temperaturę. To w pewnym stopniu zapobiega warzeniu się ich podczas miksowania.
Składniki

Kostka margaryny,6 jaj,szkl. cukru,szkl. mąki tortowej,szkl. mąki ziemniaczanej,0.5 proszku do pieczenia,cukier waniliowy,sok z pół cytryny,odrobina startej skórki z cytryny,trochę alkoholu,np. rumu.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod