Nawigacja

- Dzik - dziczyzna - mięso

W tej kategorii poprzedni przepis Golonka z dzika po hetmańsku<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Gulasz z dzika

Bigos z mięsa dzika

Składniki na Bigos z mięsa dzika

koszyk zakupów ilość jm produkt info
50 dkg mięsa bez kości 50 dag mięsa bez kości
20 dkg boczek wędzony 20 dag boczku wędzonego
70 dkg kapusty kwaszonej 70 dag kapusty kwaszonej
10 dkg cebula 10 dag cebuli

Przepis Bigos z mięsa dzika

Przepis Umyte mięso pokrajać w kostkę razem z boczkiem, włożyć do pokrajanej i odciśniętej kapusty, zalać małą ilością wody i ugotować na małym ogniu. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać i usmażyć, dodać pokrajaną w półplasterki kiełbasę, smażyć razem 1-2 minut, oprószyć mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę poddusić i doprawić. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Składniki

50 dag mięsa bez kości,20 dag boczku wędzonego,70 dag kapusty kwaszonej,10 dag cebuli,tłuszcz,15 dag kiełbasy z dzika,szklanka białego wytrawnego wina,4 dag koncentratu pomidorowego,2 dag kaparów,sól,pieprz,cukier,majeranek i przyprawa do zup do smaku.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod