Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Boczniaki marynowane (Boczniaki ,Grzyby ) ...

Nawigacja

- Boczniaki - Grzyby

W tej kategorii poprzedni przepis Boczniaki duszone w winie, do spożycia na zimno<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Boczniaki z grilla

Boczniaki marynowane

Składniki na Boczniaki marynowane

koszyk zakupów ilość jm produkt info
1 kg grzyby
2 szklanka woda
0.5 szklanka octu 10%
1 łyżeczki sól
3 łyżki cukier
10 szt pieprz
5 szt ziele angielskie
3 szt liść laurowy
1 łyżeczki gorczycy białej

Przepis Boczniaki marynowane

Przepis Grzyby należy umyć, obgotować w lekko osolonej wodzie 10 min., odsączyć, zalać wcześniej przygotowaną marynatą (wszystkie podane wyżej składniki zagotować i odstawić do przestygnięcia do temp. ok. 60°C - 65°C. Po zamknięciu słoika pasteryzujemy je przez 15 - 20 min. w zależności od wielkości opakowania lub zagotować w zalewie i gorące wkładać do słoiczków przekręcając je do góry dnem.
Składniki

1 kg grzybów,2 szkl. wody,0.5 szkl. octu 10%,1 łyżeczka soli,3 łyżki cukru,10 ziaren pieprzu,5 ziaren angielskiego ziela,łyżeczka gorczycy,3 liście laurowe.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod