Nawigacja

- Wieprzowina - mięso

W tej kategorii poprzedni przepis Prosię pieczone na rożnie<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Gulasz wieprzowy z grzybami

Cynadry wieprzowe

Składniki na Cynadry wieprzowe

koszyk zakupów ilość jm produkt info
1 kg wieprzowina
100 ml wino czerwone
4 łyżki olej roślinny
1 łyżki mąka pszenna
150 ml śmietana
imbir
sól,pieprz utłuczony lub grubo zmielony.

Przepis Cynadry wieprzowe

Przepis Nerki umyć, poprzekrawać na pół i moczyć w wodzie. Następnie gotować w osolonej wodzie, odcedzić i wypłukać. Pokroić nerki w pół plasterki o grubości 0.5 cm, wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć z wszystkich stron. Po usmażeniu oprószyć nerki mąką, podlać kieliszkiem czerwonego wina i dusić pod przykryciem 5 - 10 min. Na koniec doprawić solą, pieprzem, innymi przyprawami oraz dolać słodką śmietankę. Wymieszać i podać na stół.
Składniki

1 kg nerek wieprzowych,100 ml czerwonego wina typu madera lub porto,4 łyżki oleju,1 łyżka mąki,150 ml śmietanki,szczypta gałki muszkatołowej lub imbiru,sól,pieprz utłuczony lub grubo zmielony.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod