Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Flądra smażona (Flądra ,Ryby ) ...

Nawigacja

- Flądra - Ryby

W tej kategorii poprzedni przepis Flądra ze słoninką<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Flądra z grilla

Flądra smażona

Klasycznie smażona flądra

Składniki na Flądra smażona

koszyk zakupów ilość jm produkt info
1 szt flądra 2 flądry
1 szt jajko 1 jajko
2 łyżki mąka pszenna 2 łyżki mąki
1 szt seler
6 łyżki mleko
mielonej słodkiej papryki
cytryna
oliwa (olej)

Przepis Flądra smażona

Przepis Flądry umyć, wypatroszyć, oczyścić i ponownie umyć. Wyfiletować. Każdy filet obłożyć plastrami selera, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na 1 h w chłodne miejsce.

Jajko roztrzepać z mąką, mlekiem i papryką.

Maczać w tym cieście filety (seler usunąć) i rumienić na patelni z rozgrzanym mocno olejem.

Po usmażeniu potrzymać rybę pod przykrywką na bardzo małym ogniu przez kilka miniut.

Podawać z sosem chrzanowym.
Składniki

2 flądry,1 jajko,2 łyżki mąki,seler,6 łyżek mleka,sproszkowana słodka papryka,1 cytryna,olej.

komentarze

Komentarze


lista komentarzy

  • Super, pyszna rybka niedoceniana ale dobra - trochę mało mięska ale za to tania :) a kupuje się na kg przecież. Pozdrawiam

    majka / 2011-01-30 22:41:59
Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod