Nawigacja

- Flądra - Ryby

W tej kategorii poprzedni przepis Flądra ze słoninką<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Flądra z grilla

Flądra smażona

Klasycznie smażona flądra

Składniki na Flądra smażona

koszyk zakupów ilość jm produkt info
1 szt flądra 2 flądry
1 szt jajko 1 jajko
2 łyżki mąka pszenna 2 łyżki mąki
1 szt seler
6 łyżki mleko
mielonej słodkiej papryki
cytryna
oliwa (olej)

Przepis Flądra smażona

Przepis Flądry umyć, wypatroszyć, oczyścić i ponownie umyć. Wyfiletować. Każdy filet obłożyć plastrami selera, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na 1 h w chłodne miejsce.

Jajko roztrzepać z mąką, mlekiem i papryką.

Maczać w tym cieście filety (seler usunąć) i rumienić na patelni z rozgrzanym mocno olejem.

Po usmażeniu potrzymać rybę pod przykrywką na bardzo małym ogniu przez kilka miniut.

Podawać z sosem chrzanowym.
Składniki

2 flądry,1 jajko,2 łyżki mąki,seler,6 łyżek mleka,sproszkowana słodka papryka,1 cytryna,olej.

komentarze

Komentarze


lista komentarzy

  • Super, pyszna rybka niedoceniana ale dobra - trochę mało mięska ale za to tania :) a kupuje się na kg przecież. Pozdrawiam

    majka / 2011-01-30 22:41:59
Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod