Nawigacja

- Flądra - Ryby

W tej kategorii poprzedni przepis Flądra smażona<<<<<<<<<

Flądra z grilla

Flądra smakuje także z grilla, bardzo proste danie

Składniki na Flądra z grilla

koszyk zakupów ilość jm produkt info
4 szt flądra
oliwa (olej)
sól

Przepis Flądra z grilla

Przepis Flądry (oczyszczone - bez wnętrzności, odcięte głowy) nacieramy solą i zostawiamy na min 30 minut aby się przegryzło.
Przed położeniem na grill ryby smarujemy olejem.
Grillujemy najpierw z ciemnej strony 10-15 minut, następnie grillujemy stronę jasną 4-5 minut.
Podajemy z cytryną.

komentarze

Komentarze


lista komentarzy

  • u mnie na rynku(U.S.A) sa tylko fladry powyzej 1 kg i wiecej ,ale i tak przepis sie sprawdza!!!! dziekuje za pomoc

    piotr / 2013-04-07 23:33:07
  • u mnie sa tylko fladry o wadze minimum 1kg lub wiecej , ale i tak przepis jest akuratny!!

    piotr / 2013-04-07 23:31:16
  • Dobra ale mięska rzeczywiście mało :) chyba że mi się takie w sklepie trafiły niedokarmione

    Marc77 / 2011-07-07 10:05:33
  • Pyszna, dodam że to najpopularniejsza ryba (flądra) łowiona w bałtyku przez naszych marynarzy - z tego co mi się wydaje :)

    Tomek37 / 2010-07-17 18:17:14
  • Bardzo dobra rybka, nie ma za dużo mięska ale smak wyśmienity

    Magda / 2010-07-12 10:57:59
Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod