Nawigacja

- Soki - Przetwory

W tej kategorii poprzedni przepis Kompot z czereśni lub wiśni<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Kompot z borówek i czarnych jagód

Kompot z gruszek

Składniki na Kompot z gruszek

koszyk zakupów ilość jm produkt info
50 dkg gruszek 50 dkg gruszek
3 łyżki cukier 3 łyżki cukru
cytryna
laska wanilii lub cukier waniliowy

Przepis Kompot z gruszek

Przepis Gruszki umyć, obrać, pokrajać w cząstki. Zagotować 2.5 szkl. wody z wanilią i cukrem (wanilię przekrajać wzdłuż). Do wrzącego syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości. Odstawić. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub koncentratem róży. Ostudzić wstawiając naczynie z kompotem do zimnej wody. Oziębić w lodówce. Przed podaniem przelać kompot na salaterkę.
Składniki

50 dkg gruszek,3 łyżki cukru,sok z cytryny lub koncentrat róży,0.25 laski wanilii lub cukier waniliowy.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod