Nawigacja

- Leguminy - Desery

W tej kategorii poprzedni przepis Legumina z poziomek<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Legumina biszkoptowa

Legumina z ryżu

Składniki na Legumina z ryżu

koszyk zakupów ilość jm produkt info

Przepis Legumina z ryżu

Przepis Zalać w szybkowarze mlekiem ryż, posiekane migdały, cukier i masło. Posolić i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 min. Od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Do gorącego ryżu dodać jaja i cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, włożyć do formy, a gdy ostygnie, wstawić do lodówki i mocno schłodzić. Podawać przybrane konfiturami.
Składniki

0,75 szklanki ryżu,10 dag migdałów (zastępczo mogą być ziarnka z pestek brzoskwiń),1,5 szklanki mleka,1 łyżka cukru,4 dag masła,2 jaja,1 cukier waniliowy,sól do smaku,konfitury do polania.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod