Nawigacja

- Kuchnia bułgarska - Zagraniczne

W tej kategorii poprzedni przepis Rewane z wanilią<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Czuszka bjurek - smażona papryka nadziewana serem

Makaron na furna

Składniki na Makaron na furna

koszyk zakupów ilość jm produkt info
0.5 kg makaron najlepiej grube rurki
1 litr mleko
10 łyżki cukier
4 łyżeczki masło lub margaryny
wanilia.

Przepis Makaron na furna

Przepis Gotować makaron w wodzie z odrobiną soli tak, żeby był niedogotowany. Osobno gotować mleko z cukrem i wanilią (cukier ok. 10 - 12 łyżki na 1 l mleka). Niedogotowany makaron odcedzić i przełożyć do głębokiej blachy lub naczynia żaroodpornego i zalać ugotowanym mlekiem. Dodać 3 - 4 bardzo płaskie łyżeczki masła lub margaryny. Piec w gorącym piekarniku, dopóki mleko nie wyparuje.Na koniec posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.
Składniki

0.5 kg makaronu (najlepiej grube rurki),1 l mleka,10 - 12 łyżek cukru,3 - 4 płaskie łyżeczki masła lub margaryny,wanilia.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod