Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Makaron na furna (Kuchnia bułgarska ,Zagraniczne ) ...

Nawigacja

- Kuchnia bułgarska - Zagraniczne

W tej kategorii poprzedni przepis Rewane z wanilią<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Czuszka bjurek - smażona papryka nadziewana serem

Makaron na furna

Składniki na Makaron na furna

koszyk zakupów ilość jm produkt info
0.5 kg makaron najlepiej grube rurki
1 litr mleko
10 łyżki cukier
4 łyżeczki masło lub margaryny
wanilia.

Przepis Makaron na furna

Przepis Gotować makaron w wodzie z odrobiną soli tak, żeby był niedogotowany. Osobno gotować mleko z cukrem i wanilią (cukier ok. 10 - 12 łyżki na 1 l mleka). Niedogotowany makaron odcedzić i przełożyć do głębokiej blachy lub naczynia żaroodpornego i zalać ugotowanym mlekiem. Dodać 3 - 4 bardzo płaskie łyżeczki masła lub margaryny. Piec w gorącym piekarniku, dopóki mleko nie wyparuje.Na koniec posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.
Składniki

0.5 kg makaronu (najlepiej grube rurki),1 l mleka,10 - 12 łyżek cukru,3 - 4 płaskie łyżeczki masła lub margaryny,wanilia.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod