Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Ogórki faszerowane kozim serem z grilla (Ogórki ,warzywa ) ...

Nawigacja

- Ogórki - warzywa - owoce

W tej kategorii poprzedni przepis Kiszone ogórki w słoikach<<<<<<<<<

Ogórki faszerowane kozim serem z grilla

bezmięsna przystawka z grilla

Składniki na Ogórki faszerowane kozim serem z grilla

koszyk zakupów ilość jm produkt info
4 szt ogórek
200 ser kozi
4 szt szalotka
2 szt cebula
4 szt czosnek
2 łyżki świeżych listków mięty
50 oliwa (olej)
20 gram masło
2 łyżeczki ziół prowanslskich lub zmiesznae zioła rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka, majeranek
sól
pieprz

Przepis Ogórki faszerowane kozim serem z grilla

Przepis Ogórka myjemy ,odcinamy czubki.

Przecinamy wzdłuż i wydrążamy łyżeczką miąższ.

Wycięty miąższ siekamy.

Obieramy i siekamy czosnek.

Obieramy i siekamy szalotki. Wrzucamy do rondelka szalotki, czosnek i miąższ z ogórka.

Dusimy przez 5 minut na niewielkim ogniu.

Dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz.

Wydrążone ogórki napełniamy farszem, układamy na nim kawałki masła i plastry cebuli, posypujemy przyprawą prowansalską.

Robimy łódeczki z folii lub używamy tackę aluminiową, smarujemy aluminium olejem.

Grillujemy ok 10 minut - w zależności od temperatury na grillu.

Posiekane liście mięty mieszamy z kozim twarożkiem, kminkiem, solą i pieprzem, ewentualnie jeśli masa jest zbyt sucha, to z odrobiną oliwy.

W trakcie grillowania nakładamy na cukinię i ogórka kozi ser z miętą. Grillujemy jeszcze z 5–7 minut. Zamiast koziego serka możemy użyć białego twarożku wymieszanego z posiekanym koperkiem, natką pietruszki i czosnkiem.
Składniki

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod