Nawigacja

- Ogórki - warzywa - owoce

W tej kategorii poprzedni przepis Kiszone ogórki w słoikach<<<<<<<<<

Ogórki faszerowane kozim serem z grilla

bezmięsna przystawka z grilla

Składniki na Ogórki faszerowane kozim serem z grilla

koszyk zakupów ilość jm produkt info
4 szt ogórek
200 ser kozi
4 szt szalotka
2 szt cebula
4 szt czosnek
2 łyżki świeżych listków mięty
50 oliwa (olej)
20 gram masło
2 łyżeczki ziół prowanslskich lub zmiesznae zioła rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka, majeranek
sól
pieprz

Przepis Ogórki faszerowane kozim serem z grilla

Przepis Ogórka myjemy ,odcinamy czubki.

Przecinamy wzdłuż i wydrążamy łyżeczką miąższ.

Wycięty miąższ siekamy.

Obieramy i siekamy czosnek.

Obieramy i siekamy szalotki. Wrzucamy do rondelka szalotki, czosnek i miąższ z ogórka.

Dusimy przez 5 minut na niewielkim ogniu.

Dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz.

Wydrążone ogórki napełniamy farszem, układamy na nim kawałki masła i plastry cebuli, posypujemy przyprawą prowansalską.

Robimy łódeczki z folii lub używamy tackę aluminiową, smarujemy aluminium olejem.

Grillujemy ok 10 minut - w zależności od temperatury na grillu.

Posiekane liście mięty mieszamy z kozim twarożkiem, kminkiem, solą i pieprzem, ewentualnie jeśli masa jest zbyt sucha, to z odrobiną oliwy.

W trakcie grillowania nakładamy na cukinię i ogórka kozi ser z miętą. Grillujemy jeszcze z 5–7 minut. Zamiast koziego serka możemy użyć białego twarożku wymieszanego z posiekanym koperkiem, natką pietruszki i czosnkiem.
Składniki

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod