Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Szczupak po mazursku (Szczupak ,Ryby ) ...

Nawigacja

- Szczupak - Ryby

W tej kategorii poprzedni przepis Szczupak po cygańsku<<<<<<<<<

Szczupak po mazursku

Składniki na Szczupak po mazursku

koszyk zakupów ilość jm produkt info
1 szt szczupak
50 dkg kapusta biała
15 dkg grzyby
5 dkg boczku
2 szt cebula
1 szt jabłko
1 łyżki przecieru
2 łyżki ser żółty
2 łyżki siekanej natki
1 łyżki mąka pszenna
1 łyżki oliwa (olej)
szczypta cukru,sól,pieprz.

Przepis Szczupak po mazursku

Przepis Szczupaka spraw, odcinając łeb, ogon i płetwy. Mięso natrzyj solą, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki. Z łba, ogona i płetw ugotuj wywar i od razu go przecedź. Drobno pokrojoną cebulę i grzyby przesmaż na pokrojonym w kostkę boczku.Do płaskiego rondla włóż drobno posiekaną kapustę, pokrojone w plastry winne jabłko, dodaj przesmażoną cebulę i pieczarki, a następnie zalej przecedzonym wywarem z ryby i ugotuj razem na niewielkim ogniu. Potem dopraw solą oraz pieprzem, przecierem pomidorowym i cukrem, wymieszaj i podduś przez klika minut pod przykryciem na niewielkim ogniu.Pokrojonego na dzwonka szczupaka oprósz mąką, usmaż na silnie rozgrzanym oleju, ułóż w żaroodpornym półmisku, przykryj uduszoną kapustą, posyp utartym serem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 - 15 min.Zanim podasz rybę - posyp ją posiekaną natką pietruszki.
Składniki

Szczupak średniej wielkości,50 dag białej kapusty,15 dag świeżych grzybów (mogą być pieczarki),5 dag chudego boczku,2 cebule,winne jabłko,łyżka przecieru pomidorowego,2 łyżki startego żółtego sera,2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki,po łyżce mąki i oleju,szczypta cukru,sól,pieprz.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod