Nawigacja

- Inne - Zupy

W tej kategorii poprzedni przepis Krótka<<<<<<<<< --->>>>>>>>>następny przepis Zupa czerwona

Zupa z fasolki szparagowej 2

Składniki na Zupa z fasolki szparagowej 2

koszyk zakupów ilość jm produkt info
500 gram fasola szparagowa
2 litr bulionu
4 szt marchew
0.5 kg ziemniak
1 szt seler średniej wielkości seler
2 pietruszka korzeń
koper nać
2 łyżki mąka pszenna
1 łyżki masło
magii do smaku
sól
pieprz
0.5 szt cytryna
0.5 łyżeczki cukier

Przepis Zupa z fasolki szparagowej 2

Przepis Do bulionu (rosołu) dodajemy jarzyny w całości (obrane), wrzucamy fasolkę pokrojoną.
Gotować aż fasolką będzie na wpół miękka, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę.

Wyjmujemy jarzynę (marchewkę, seler , pietruszkę korzeń) , kroimy w kostkę i dodajemy spowrotem do zupy.

Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.

Robimy zasmażkę z masła i mąki.
Roztopić masło, dodać mąkę, przesmażyć. Dodajemy zimnej wody mieszamy (rozprowadzamy) i dodajemy do zupy.

Zupę zagotowujemy (z zasmażką), następnie przyprawiamy - dodajemy sól, pieprz, maggi, sok z cytryny, szczyptę cukru.

Zupę podajemy solidnie posypaną posiekaną zielenią - natka pietruszki i zielonego koperku.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod